top of page

Al 35 JAAR KAAS VAN LANDGOED KAAMPS

Dit jaar zijn boer Herbert en zijn vrouw Yvonne al 35 jaar eigenaren van Landgoed Kaamps, een prachtig jubileum!

Het verhaal van Kaamps gaat terug in de tijd waar de ouders van boer Herbert boerderij Kaamps in het kleine plaatsje Deurningen overnamen van een oom en tante. Deze tante Mieke was destijds (1920) dienstmeid bij de gebroeders Kamphuis (Kaamps). Twee broers

overleden en alleen Hendrik Kamphuis (71 jaar) was nog op de boerderij met dienstmeid Mieke (31 jaar). Op een dag kwam Mieke thuis na een praatje met buurman boer Deterd en vertelde aan Hendrik dat zij zojuist ten huwelijk was gevraagd. Hendrik schrok en zei: ‘mer dan kan’s ok wal met mie trouwen!’. En zo besloten zij te trouwen!

In 1963 heeft de moeder van boer Herbert , Bertha, de boerderij geërfd van haar tante Mieke. De boerderij bestaat dus al generaties lang, maar was van oorsprong een gemengd bedrijf met koeien, varkens en kippen. In 1985 namen Herbert en Yvonne de boerderij over en werd de melkveehouderij uitgebreid met de kaasmakerij en werd Landgoed Kaamps opgericht. Op

tweede Pinksterdag 1985 maakten Herbert en Yvonne hun eerste kaas.

Boer Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze super vers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke,

iets zoete smaak. Boer Herbert blijft innoveren in de ontwikkeling van bijzondere kaasspecialiteiten, met de ontwikkeling van de bijzondere Boer’n Trots kaas als

absolute kroon op zijn werk. Op Landgoed Kaamps wordt niet alleen kaas gemaakt,

er is nog veel meer te beleven! Zo kan je een bezoekje brengen aan de belevingsboulevard. Waar je aan één kant de koeien ziet staan in de stallen en aan de andere kant een kijkje neemt bij de kaasmakerij en de kaasopslag. Het hele proces van gras tot kaas wordt

hiermee in beeld gebracht. Daarnaast worden op het landgoed ook kinderfeestjes

gegeven, kan je vergaderen in boerensfeer of kan je deelnemen aan diverse workshops. Op het landgoed hebben ze zelfs een eigen brasserie; De Botterkökk’n. Hier kunt u boer’n thee leuten, lekker lunchen of uw eigen kaas raclette maken. Alles in de brasserie wordt gemaakt met de door Landgoed Kaamps eigen gemaakte producten en streekproducten uit de regio.

Het 35 jarig jubileum hadden ze graag samen met u gevierd tijdens een jubileumdag. Helaas kan dit door het Corona Virus dit jaar niet doorgaan. Daarom bent u zondag 5 september 2021 van harte welkom op de jubileumdag! En.. ben je een keertje in de buurt, neem dan zeker een kijkje op Landgoed Kaamps!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page