top of page

baba ganoush met boer'n trots



Ingrediënten voor 4 personen

Groentestoofpot

• 4 aubergines

• 2 el tahini

• 1 knoflookteentje, fijn gesneden

• 1 ui, gesnipperd

• 1 tl komijn

• 1 tl koriander

• 150 gr tomaten, in kleine stukjes

• 100 gr Boer’n Trots Koe, geraspt

• Verse koriander voor eroverheen

• Peper en zout

• Libanees flatbread om te serveren

• Optioneel sesamzaadjes om erover te strooien


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op de hoogste stand (220˚C- 250˚C) en doe drie van de aubergines in een bakblik en zet ze in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot ze rondom zwart geblakerd zijn en zacht. Haal uit de oven en doe in een ruime schaal, dek deze af met plastic folie en laat afkoelen.


Snijd de vierde aubergine in kleine stukjes. Zet de oven temperatuur op 180˚C. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en de aubergine en bak dit tot de blokjes aubergine gaar zijn en mooi zacht. Haal van het vuur en zet apart.


Zodra de geroosterde aubergines koel genoeg zijn om te hanteren, haal je de schil eraf en snijd je ze in stukken. Doe dit in een vergiet en laat voor 30 minuten even uitlekken. Doe de drie aubergines in de keukenmachine met de specerijen en de tahini en draai tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.


Snidj de tomaten in kleine blokjes en meng de blokjes aubergine en de blokjes tomaat door de gepureerde aubergine. Doe in een ovenschaal en bestrooi ruim met de geraspte kaas. Laat de kaas smelten in de oven. Serveer met verse koriander en flatbread. Bestrooi eventueel met extra sesamzaadjes.


Dit recept is van Simone's Kitchen (simoneskitchen.nl)

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page