top of page

Bastogne cheesecake met beemster van 't mes

Dit is een recept geschreven door Beaufood.


Ingrediënten voor 8 tot 10 personen:

• 250 gr Pure Jersey Heerlijk Oud, geraspt

• 150 gr Bastogne koeken

• 50 gr boter

• 300 gr roomkaas

• 3 eieren

• 2 el maïzena

• Snufje peper


Toppings (optioneel)

• Handje rode druiven

• Verse vijgen

• Honing

• Notentoast in stukjes

• Cress of tuinkers

• Dadels

• Abrikozenjam


Zo maak je het

Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met een deegroller. Smelt 50 gram boter in een kleine pan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.

Vet een springvorm in en stort de kruimels in de vorm. Druk de kruimels goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik

Verwarm de oven voor op 160 graden. Tip: zet een ovenvast kommetje gevuld met water onderin de oven. Hierdoor wordt de cheesecake straks extra smeuïg! Doe de roomkaas in een grote kom en roer los. Voeg daarna de eieren en maïzena toe en spatel tot je geen klontjes meer hebt. Spatel vervolgens de geraspte oude kaas erdoor en breng het beslag op smaak met een flinke snuf zwarte peper. Schep de vulling in de vorm. Bak de hartige cheesecake 70 minuten in het midden van de oven. Leg in de laatste 10 tot 15 minuten een stuk zilverfolie op de taart als de bovenkant te donker dreigt te worden.

Zet de oven uit en laat de cheesecake een uurtje in de oven afkoelen met de deur op een kier. Hierdoor zakt de taart zo min mogelijk in. Zet de taart vervolgens in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar liefst een hele nacht.

Versier de cheesecake voor het serveren met toppings naar wens. Smaaktip: mijn favoriete toppings zijn krokante stukjes notentoast, partjes verse vijgen en een drizzle honing!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page