Bospaddenstoelenstamppot

Ingrediënten voor 4 personen

• 150 gr Boerenpracht Boerderijkaas Affine

• 1 kilo kruimige aardappelen

• 600 gr prei • 400 gr gemengde champignons • 200 gr spekjes

• 4 eieren

• 50 gr boter

• 100 ml melk

• Peper

• Zout


Zo maak je het

Schil de aardappels, deel ze in gelijke stukken en kook de aardappelen in water met een mespuntje zout in ca. 15-20 minuten gaar. Maak de prei schoon en snij de prei in ringen. Zet ook de prei op in een laagje water en kook de prei beetgaar. Snij de champignons in plakjes en bak deze samen met de spekjes in een koekenpan. Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Warm de melk op in een pannetje.


Verwarm de oven voor op 200 graden. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze samen met warme melk, het klontje boter en wat peper en zout tot een smeuïge puree. Snij de gekookte eieren in blokjes of plakjes. Meng de prei, het ei, de champignons en spekjes door de puree. Maak eventueel smeuïger met wat extra melk. Schep de stamppot in een ovenschaal en rasp de Boerenpracht Boerderijkaas Affine over de stamppot. Zet stamppot in de oven en wacht tot er een lekker krokant laagje op de stamppot zit. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png