top of page

Carne asada fries

Carne asada fries is een recept afkomstig uit de US, ondanks dat het een Mexicaanse twist heeft. Carna asada is gemarineerd rundvlees wat in Mexico wordt geserveerd met chorizo en jalapenos en gegeten wordt met quesedilla. In Amerika maken ze er een soort loaded fries van.


INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

· 2 porties friet

· 200 gr biefstuk

· 100 gr Boern’ Trots Peper Trio, geraspt

· 100 gr guacamole

· 1 potje jalapeno (of verse)

· ½ Chorizo, uitgebakken

· 1 Rode ui, in ringen, gekarameliseerd

· 125 gr zure room

· 100 gr tomaatjes, fijn gesneden

· 1 bosje verse koriander

· Limoen

BEREIDINGSWIJZE

Voor de carne asada fries maak je eerst de friet. Terwijl de friet bakt, bak je de chorizo uit en karameliseer je de rode ui. Bak de biefstuk tot medium rare. Snijd in blokjes. Bouw nu je carne asada fries op in laagjes.


Verwarm ondertussen de oven voor op de grilstand Doe de friet in (ovenbestendige) bakjes en verdeel hierover eerst de blokjes biefstuk. Daarna komt de tomaat en de rode ui. Verdeel nu de geraspte kaas hierover. Smelt de kaas even onder de hete gril in de oven.


Verdeel vervolgens de guacamole, jalapeno, chorizo, zure room, tomaatjes en verse koriander erover. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page