top of page

Double CHeese Lentetaart met beemster van 't mes en Barbers Vintage Cheddar

Ingrediënten voor 4 personen

• 1 rol deeg voor hartige taart

• Bloem om te bestuiven

• 25 gr Beemster van ’t mes Belegen, geraspt

• 200 gr groene asperges, groene uiteinde verwijderd.

• 100 gr doperwtjes, bevroren

• 2 eieren

• 100 gr crème fraîche

• 150 ml slagroom

• 1/8 tl nootmuskaat , geraspt

• 100 gr waterkers

• 200 gr Barbers Vintage Cheddar

• Ronde vlaaivorm van 25 cm



Zo maak je het

Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm. Verwarm de oven voor op 180˚C en prik de bodem van de taart in met een vork. Bekleed met bakpapier en bak blind? voor 30 minuten in de oven. Verwijder daarna het bakpapier en bak nog eens 10 minuten of tot het mooi goudbruin is.


Verdeel nu wat kaas over de bodem van de taart. In de tussentijd klop je de eieren los met de crème fraîche en de room. Breng op smaak met zout en peper en een beetje nootmuskaat. Mix de helft van de Barbers Vintage Cheddar door het roommengsel.


Verdeel de doperwtjes en de helft van de waterkers (snijd wat kleiner indien nodig) over de bodem van de taart en verdeel de andere helft van de Barbers Vintage Cheddar erover.


Giet het roommengsel in de vorm en leg de asperges er op. Zorg dat de waterkers onder het eimengsel zit, anders verbrand het in de oven. Bak in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm en serveer met de rest van de waterkers. Geniet ervan!


In dit recept wordt gebruik gemaakt van de techniek blind bakken. Maar wat is blind bakken nou precies? Blind bakken is het voor bakken van het deeg wanneer je een taartvulling maakt die eerder klaar is dan het deeg. Je wilt namelijk niet dat de bodem nog zacht en soppig als de taartvulling al wel helemaal goed is. Door het deeg van te voren eerst te bakken met een ‘blinde’ vulling, hierbij kan je denken aan gedroogde peulvruchten of rijst, zorg je dat de bodem goed gaar en knapperig wordt. Blind bakken doe je in twee stappen: Eerst bak je de taartbodem gevuld met boterpapier en de ‘blinde’ vulling. Na ongeveer 2/3 van de tijd verwijder je de ‘blinde’ vulling met het boterpapier en bak je de taartbodem verder droog af. Met droog af bedoelen we dat de bodem droog is. De baktemperatuur kan verschillen per oven en per grootte van de taart en de ‘blinde’ vulling. Het aantal graden schommelt tussen de 180 tot 200 graden. En de baktijd kan variëren van 15 tot 20 minuten.


Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page