top of page

FOndue met buitenlandse kaas



Fondue Savoie

Ingrediënten voor 4 personen:

• 200 gr Franse Emmental de Savoie

• 200 gr Beaufort

• 200 gr Comté

• 1 teentje knoflook

• 400 ml droge witte wijn

• 1 theelepel maïzena

• 1 glas kirschlikeur

• Peper en nootmuskaat


Zo maak je het

Snijd de kaas in blokjes. Roer de maïzena door de kirsch in een kom. Snijd het brood.

Wrijf de wanden van de caquelon in met het gepelde teentje knoflook, doe de wijn erin en zet op het vuur. Zodra de wijn begint te schuimen, voeg je de blokjes kaas toe terwijl je constant roert met een houten lepel.


Wanneer de kaas gesmolten is, voeg je het kirsch mengsel toe terwijl je blijft roeren. Als de massa gebonden is en omhoog komt in de caquelon, is het tijd om te serveren.


Fondue Comté & Prosecco

Ingrediënten voor 4 personen:

• 600 gr Comté de Haute-Savoie

• 1 teentje knoflook,

• 3 dl Prosecco,

• 2 theelepels maïzena,

• Geraspte nootmuskaat

• Peper


Zo maak je het

Rasp de kaas grof, of snijdt de kaas in kleine blokjes. Zo lost de kaas mooi en gelijkmatig op.

Halveer het teentje knoflook en wrijf hiermee de caquelon in.

Schenk daarna de Prosecco erbij en verwarm deze (let op: niet laten koken).

Voeg de kaas toe en verwarm het geheel al roerend tot het zachtjes kookt.

Leng de maïzena aan met wat Prosecco bind hiermee de fondue.

Blijf roeren tot het mengsel romig en egaal glad is.


Voeg vervolgens de kruiden toe, plaats de caquelon op een rechaud en plaats de zacht kokende fondue op tafel. Deze fondue is heerlijk met stokbrood, boerenbruinbrood,

mediterrane droge vleeswaren en een frisse groene salade.


Fonduta Taleggio La Baita D.O.P uit Italie

Ingrediënten voor 4 personen:

• 300 gr Taleggio D.O.P.

• 300 gr Boerenkaas Belegen

• 2,5 L melk

• 3 eierdooiers

• Boter en peper


Zo maak je het

Snijd de Taleggio D.O.P. en Boerenkaas zonder korst in kleine blokjes en laat in een kom met wat melk zacht worden. Laat de kaas op een zacht vuurtje heel zachtjes smelten. Klop de eierdooiers met wat melk los en roer deze langzaam door de kaasmassa, samen met de gesmolten boter en wat peper naar uw smaak.


Italiaanse Gorgonzola Fonduta

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr Gorgonzola Dolce in kleine blokjes

100 fijn geraspte Pecorino-Romano kaas

1 teentje knoflook, gehalveerd 300 ml melk 1 Verse buffelmozzarella kaas in kleine blokjes

2 theelepels maïzena 3 el droge Italiaanse witte wijn (Pinot Grigio)


Zo maak je het

Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met het gesneden teentje knoflook.

Voeg de melk toe en verwarm tot er bubbels zichtbaar zijn. Roer alle kaas erdoor en blijf verwarmen tot het gesmolten is. Meng terwijl je roert de maïzena met de wijn tot een gladde massa. Kook het geheel nog een paar minuten, en blijf roeren totdat het dik en romig is. Geniet ervan!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page