top of page

gEITENKAAS TAART MET BLIJE GEIT

Ingrediënten voor 4 personen

• 5-6 preien, gewassen en in ringen gesneden

• 1 rode paprika, in reepjes

• 4 uien, in ringen

• 2 teentjes knoflook, geperst

• 125 gr spekjes

• 150 gr Blije Geit Oud, geraspt

• 40 gr boter

• 6 plakjes bladerdeeg


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit een wok of hapjespan met boter en bak hierin de knoflook met de uien en paprika. Bak in een andere pan de spekjes krokant.


Leg ondertussen 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven. Terwijl de taartbodem in de oven staat kook je de preiringen in 5 minuten gaar in kokend water. Laat de prei vervolgens goed uitlekken. Laat ook de uien uitlekken en meng de uien, de paprika, de spekjes en de prei en breng het mengsel op smaak met wat peper. Schep het mengsel op de taartbodem en bestrooi met geraspte kaas. Bak de taart 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page