top of page

Gepofte biet carpaccio met boer'n trots

Dit is een recept geschreven door Beaufood.


Ingrediënten voor 4 personen:

• 120 gr Boer’n trots Koe Knoflook Truffel kaas

• 300 gr bieten

• 1 krentenbol

• 4 takjes verse dille

• 80 gr rode druiven

• 2 tl grove mosterd

• 2 tl balsamicoazijn

• 1 el honing

• Peper en zout


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de bieten in aluminiumfolie en leg ze op een ovenschaal. Pof de bieten 40 minuten in de oven. Tip: De tijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de biet. Als je makkelijk met de punt van een mes in de bieten kunt prikken, dan zijn ze gaar.


Haal de gepofte bieten uit de oven, open de pakketjes en laat ze afkoelen. Snijd ze daarna in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de plakjes overlappend over vier mooie borden.


Snijd een krentenbol in hele dunne plakjes en rooster deze in de oven op 180 graden in 8 minuten krokant. Halveer de druiven en snijd de Boer’n trots kaas in blokjes.


Garneer de bieten carpaccio’s met blokjes Boer’n trots kaas, druiven, verse dille, toefjes grove mosterd, balsamicoazijn en honing. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page