top of page

Gevulde lange puntpaprika's met gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen

• 150 gr Gorgonzola

• 75 gr witte rijst

• 1 kleine ui, gesnipperd

• 1 knoflookteen

• 1 kleine courgette, gesneden in blokjes

• ½ tl gedroogde oregano

• ½ tl zout

• 120 ml tomaten passata

• 4 grote puntpaprika’s


Dressing

• 2 el mayonaise

• 1 el chipotle in adobosaus (fijn gesneden)

• Peper en zout



Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui, knoflook en courgette in kleine stukjes. Giet de rijst af en zet dit apart. Verwarm vervolgens een koekenpan met olie en bak hierin de ui glazig. Voeg wanneer de ui glazig is, de knoflook en courgette toe en bak deze gaar. Breng dit op smaak met oregano en zout en roer de tomatensaus en rijst erdoorheen.


Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en leg ze met de open kant naar boven in een ovenschaal. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en top ze af met stukjes Gorgonzola. Dek de paprika’s af met folie en bak voor 20 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten het folie en bak nog eens voor 10 minuten of tot de paprika’s gaar zijn.


Maak een heerlijke dressing van de mayonaise, chipotle in adobosaus en peper en zout. Roer dit goed door elkaar en drizzle de dressing over de paprika’s heen. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page