Gevulde wild zwijn-haas

Ingrediënten voor 4 personen

• 250 gr Papillon Tomme de Brebis

• 4 stuks wild zwijn varkenshaas

• 20 plakken gerookte spek

• Saté prikkers of tandenstokers

• Halve fles pompoen

• 100 gr tuinbonen

• 100 gr doperwten

• 1 bosje basilicum

• 50 gr roomboter

• 4 stuks aardappel (vastkokend)

• 6 takjes tijm

• 4 teentjes knoflook

• Zonnebloemolie

• Olijfolie

• Peper en zeezout


Benodigdheden

• Kamado (Big Green Egg) of grillpan

• Ovenschaal

• Bakpan


Zo maak je het

Snijd de wild zwijn hazen over de gehele lengte in en vul dit met de kaas, wikkel vervolgens het spek om de hazen en prik dit vast met de saté prikkers of tandenstokers. Bak dit enkele minuten om en om in de pan op medium/hoog vuur. Bak tot het spek mooi goudbruin gekleurd is en plaats ze vervolgens in een ovenschaal.


Snijd de aardappelen in maar net niet door in zo dun mogelijke plakjes, hak de knoflook en tijm fijn en smeer de aardappelen, samen met een klein beetje zonnebloemolie hiermee in. Plaats deze in een schaal in de oven of Kamado op 175 graden Celsius gedurende 40 minuten. Rasp vervolgens de kaas hierover en plaats voor nog eens 20 minuten terug in de oven of kamado, samen met de wild zwijn hazen. De wild zwijn hazen garen tot een kerntemperatuur van 58 graden Celsius.


Snijd de flespompoen in blokjes en bak deze in een klein beetje olijfolie tot ze glazig zijn (ongeveer 10 minuten). Voeg vervolgens de tuinbonen en doperwten toe, hak ondertussen de basilicum helemaal fijn en voeg deze toe samen met de roomboter. Bak dit 2 minuten mee en breng op smaak met peper en zeezout.


Serveer alles samen met eventueel nog wat extra geraspte kaas over de wild zwijn haas. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png