top of page

Gorditas

Oorspronkelijk worden gorditas gemaakt van masa harina, maar wil je een snelle versie maken dan kun je dit ook vervangen voor pitabroodjes zoals wij dat hier hebben gedaan. Niet helemaal hetzelfde natuurlijk, maar wel ook erg lekker


Ingrediënten voor 6 stuks

· 6 pitabroodjes

· 1 el olie om te bakken

· 1 ui, gesnipperd

· 200 gr kastanjechampignons, in stukjes

· 1 el chipotle in adobosaus, fijngehakt

· 125 ml zure room

· 1 el verse koriander, gehakt plus extra voor serveren

· 1 el peterselie, gehakt

· 1 blikje refried beans, opgewarmd

· 1 krop ijsbergsla, in reepjes

· 1 avocado, in blokjes

· Peper en zout

· 100 gr Bastiaansen Chimichurri, geraspt

BEREIDINGSWIJZE

Verhit een ruime koekenpan en bak hierin eerst de ui tot deze glazig is. Voeg nu de champignons toe en de gehakte chipotle. Terwijl de champignons bakken maak je de zure room aan met gehakte verse peterselie en koriander en breng je het op smaak met peper en zout. Voeg de champignons toe aan het roommengsel en roer dit goed door.


Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster en snij ze voorzichtig open.

Vul nu de pitabroodjes eerst met wat ijsbergsla. Doe hier het champignonmengsel op en vervolgens wat van de refried beans. Eindig met blokjes avocado, eventueel nog extra verse koriander en de geraspte Bastiaansen Chimichurri kaas.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page