top of page

hartige baklava met zachte geitenkaas



Ingrediënten voor 6 personen

• 2 el olijfolie

• 200 gr boter, gesmolten

• 15 vellen filodeeg

• 500 gr lamsgehakt (of gehakt half om half)

• 1 el tomatenpuree

• 1 tl komijn

• 1 tl gerookte paprika

• ½ tl kaneel

• 1 grote ui, gesnipperd

• 200 gr kastanje champignons, gesneden

• 2 teentjes knoflook, gesnipperd

• 200 gr La Lys geitenkaasspread

• 100 gr mix van hazelnoot, pistache en walnoot

• 1 el sesamzaadjes

1 geklopt ei


Zo maak je het

Neem een ovenschaal waar een vel filodeeg goed inpast en snijd eventueel het (ontdooide) filodeeg op maat. Verwarm de oven voor op 180˚C.


Begin met het maken van de vulling terwijl het filodeeg ontdooit. Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak het geheel gaar. Bak nu het gehakt rul en gaar. Voeg de tomatenpuree en specerijen toe en giet eventueel overtollig vet van het gehakt een beetje weg. Meng nu de geitenkaas door de vulling heen en laat het geheel een beetje afkoelen. Doe de noten in een keukenmachine en maal deze grof. Niet te fijn malen!


Smelt de boten in een pannetje en maak laagjes met het filodeeg in de schaal. Hiervoor bestrijk je elk vel met de gesmolten boter en maak je een stapeltje van 5 velletjes. Hierop komt de helft van je vulling. Bestrooi wat van de noten erover. Maak weer een stapeltje met 5 vellen filodeeg. Hierop komt de tweede helft van de vulling.


Eindig met weer vijf vellen filodeeg, bestrijk deze met een geklopt ei en strooi er wat sesamzaadjes overheen.


Snijd nu de stapel filodeeg met een scherp mes in ruitjes of vierkantjes. Bak in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten of tot gaar en goudbruin.


Dit recept is van Simone's Kitchen (simoneskitchen.nl)

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page