top of page

Kaas-spinazie börek met pure jersey



Ingrediënten voor 8-12 STUKS

• 18 vellen filodeeg

• 200 gram gesmolten boter

• 200 gram Pure Jersey Smaakvol Mild, geraspt

• 3 gekookte paprika’s, klein gesneden

• 300-400 gram spinazie

• 1 ui, gesnipperd

• 1 el nigella zaadjes voor erover

• 1 ei, om te bestrijken

• Peper en zout


Zo maak je het

Smelt de boter in een pannetje en laat het filodeeg goed ontdooien.


Begin met het maken van de vulling. Verhit hiervoor een koekenpan met een beetje olie of boter. Bak de ui mooi glazig en voeg de spinazie toe en laat dit goed slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Mocht de spinazie te vochtig zijn knijp het dan een beetje uit of laat het uitlekken in een vergiet. Voeg na het afkoelen de geraspte kaas en de stukjes paprika toe.


Je maakt nu drie lagen filodeeg, tussen elke laag bestrijk je het filodeeg met de gesmolten boter. Ben je bij de laatste laag, dan snij je de vellen doormidden. Je maakt dus twee börek rolletjes per drie vellen filo.


Leg nu ongeveer 2 eetlepels vulling in het midden van je filodeegvel. Laat aan de boven en onderkant een stukje ruimte over om dicht te vouwen. Vouw het filodeeg over de vulling heen en maak een rolletje. Leg het rolletje op een bakplaat en ga door tot alles op is.


Bestrijk nu de rolletjes met een opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak af in de oven voor ongeveer 25 minuten. Draai ze daarna om en bak de andere kant indien nodig nog voor een minuut of 10.


Dit recept is van Simone's Kitchen (simoneskitchen.nl)

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page