top of page

kaasfannaat aan het woord



NAAM Arjan Wissing LEEFTIJD 39 jaar BEROEP Ondernemer Heerlijk & Hartig OPLEIDING MBO Ondernemer managerLEUKSTE AAN DIT VAK Sociale contact met de klanten en diversiteit aan producten waar we mee mogen werken. FAVORIETE KAAS La Tur Heerlijk & Hartig, een prachtig familiebedrijf wat begin dit jaar van vader op zoon is overgedragen. Voor Arjan en zijn vrouw Ragonda was dit een spannende nieuwe stap, maar ze kijken met veel enthousiasme terug op de opening van begin dit jaar. Tijd om eens terug te blikken. Waar is die passie voor kaas ontstaan?

25 jaar geleden op een zaterdagmiddag.. Daar is de ambitie voor het ondernemerschap bij Arjan ontstaan. Als 14 jarige werkte hij, naast zijn opleiding, op zaterdag in de winkel van zijn ouders in Heerlen. Dat beviel hem goed. Nadat zijn ouders in 1998 ook een winkel in Westervoort opende, werkte hij op vrijdagmiddag na schooltijd en op zaterdag volledig mee in de winkel. Op zijn negentiende had hij zijn diploma MBO Ondernemer manager in handen en vanaf dat moment draaide hij volledig mee in de winkel. Naast de winkels in Westervoort en Heerlen, hadden Arjan zijn ouders ook twee winkels in Elst en Arnhem geopend. Daardoor kwam de winkel in Heerlen een beetje uit de richting te liggen en hebben ze kort daarna afscheid genomen van deze winkel. In 2007 verhuisde de familie met de winkel uit Westervoort naar Arnhem. Veel gebeurd, waar staan we nu? Arjan heeft sinds 1 januari jl. het stokje van zijn ouders overgenomen en runt nu samen met zijn vrouw Ragonda (en het vaste team) de twee winkels in Arnhem en Elst. De winkel in Wageningen is nog van zijn vader en hij bouwt daar langzaam af richting zijn pensioen. Een druk bestaan, twee winkels ‘maar met een vast team waar we al jaren op kunnen bouwen, is dit haalbaar en geeft het ons een gerust gevoel’ zoals Arjan dat mooi verwoord. Heerlijk & Hartig bestaat uit elf personeelsleden incl. Arjan en Ragonda. Een fijn, hecht team die door de jaren heen een brede kennis hebben opgebouwd op het gebied van kaas maar ook van andere heerlijke delicatessen. Heerlijke delicatessen.. Heerlijk & Hartig heeft niet alleen kaas in hun assortiment, maar ook veel andere delicatessen. Je kan daar je hele borrelplank samenstellen voor in het weekend of op een gezellige doordeweekse avond. Het wijnassortiment is zeer uitgebreid met wel 150 verschillende soorten! Daarnaast hebben ze ook heerlijke vers gebrande noten, lekkere olijven en mooie vleeswaren. Een mooie toevoeging in het assortiment zijn de verse roomkazen en huisgevulde brie waar ze hun eigen touch aan toevoegen. Naast de prachtige Hollandse kazen van hun eigen merk hebben ze ook een breed assortiment aan Buitenlandse kaas. Wekelijks worden er nieuwe prachtige parels aan hun Buitenlandse kaasassortiment toegevoegd. ‘Het is belangrijk dat wij de klant blijven verrassen en daarbij hoort dat je je continue blijft vernieuwen met je assortiment’. Heerlijk & Hartig denkt graag met je mee, of het nu een groot evenement is of een verjaardag. Ook helpen ze graag met het samenstellen van een zo gevarieerd mogelijke dessert- borrelplank of buffet. Perfecte combinatie voor de zomer.. Als je aan de zomer denkt, denk je aan een bijzonder kaasje met een heerlijke romige, milde smaak. De La Tur is een favoriet van Arjan, dit kaasje is afkomstig uit de Regio Piemonte in Italië en wordt gemaakt van zowel koe, geit als schapenmelk. De melk wordt gepasteuriseerd en de wrongel is handmatig gemixt waardoor elk kaasje op zich al een kunstwerk is. Daarna rijpt de La Tur minstens tien dagen. Het is een perfect kaasje om heerlijk te dippen met een Italiaanse cracker.

En daarbij een koude Pinot Grigio op een warme zomerse dag is voor Arjan dé perfecte combinatie. Wijnen van deze druif zijn over het algemeen verfijnd, droog en fris van smaak. Ideaal voor bij de borrel, als aperitief of bij een licht gerecht net zoals de La Tur. Het opmerkelijke aan de druif Pinot Grigio is dat deze geen blanke schil heeft zoals de meeste andere witte druivenrassen. De naam zegt het eigenlijk al, de schil van de druif heeft een grijze tint.

Dé zomerse borrelplank ´We beginnen onze borrelplank natuurlijk met de La tur die opgevolgd wordt door de Langres afkomstig uit de Champagne streek in Frankrijk. Oorspronkelijk werd Langres op de boerderij bereid uit warme, rauwe koemelk die in terracotta vormen werden gegoten, de "fromottes". Eenmaal uit de vorm gehaald, werden de kazen te drogen gelegd op platanenbladeren en vervolgens te rijpen gelegd op haverstro. Tegenwoordig wordt de Langres van zowel rauwe- als gepasteuriseerde koemelk gemaakt. Probeer ook eens een scheutje Champagne of Prosecco in het kuiltje te gieten, dat geeft een heerlijke smaak aan de Langres.´ Een mooie bergkaas afkomstig uit de grotten van Kaltbach (Zwitserland) mag ook zeker niet ontbreken. En wat dacht u van de Blu’61, dat is een blauwaderkaas gerijpt in de Passito en geeft net dat extra beetje pit op de zomerse borrelplank. De smaak is licht pikant, maar vooral zoet en intens fruitig met tonen van kersen en cranberries. Uiteraard mag een Hollandse kaas niet ontbreken en is de Klaver Sikkepit een perfecte aanvulling. Deze geitenkaas is afkomstig uit Noord-Holland en is pikant met een klein zoetje. Om de zomerse borrelplank af te maken, voeg je hier en daar nog wat druiven, peer, licht gerookte noten en wat heerlijke charcuterie aan toe. Et voilà! Dat wordt heerlijk genieten op een warme zomerse avond. Mooie toekomstdromen.. Arjan en zijn vrouw hebben pas sinds kort het stokje overgenomen en hopen daarbij de komende jaren vooral door te gaan zoals ze nu doen. Vol enthousiasme en met passie voor het ondernemerschap. En om even terug te gaan naar het thema van deze editie, een reis naar Zuid-Amerika naar de Iguazu watervallen zou natuurlijk prachtig zijn. Dat staat zeker nog op de bucketlist!


Heerlijk & Hartig

Pure passie voor kaas en delicatessen

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page