top of page

SHerry-rozijn kaasstengels



Ingrediënten voor 4 personen

• 100 gr Bastiaansen Koe Blauw

• 225 gr filodeeg (of bladerdeeg: dan worden de bodems wel dikker)

• 1 bakje Shiso Purple cress of tuinkers

• 4 tl crème fraîche

• 2 kleine notentoastjes of crackertjes

• 125 gr rozijnen

• +/- 150 ml Pedro Ximenez of een andere (zoete) sherry


Zo maak je het

Begin met de rozijnen. Doe de rozijnen in een glazen pot en schenk de sherry erbij tot alle rozijnen onderstaan. Laat de rozijnen minimaal 3 uur weken, maar idealiter 3 dagen zodat de rozijnen zich goed volzuigen.


Maak vlak voor het serveren de bodem van de ‘kaasstengel’. Ontdooi het filodeeg en verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een deegroller (of iets anders in die vorm) rondom met bakpapier (géén zilverfolie). Laat de filodeegvellen op elkaar geplakt zitten en knip van de vellen vier langwerpige stroken (ongeveer 12 bij 8 cm). Bevochtig de stroken met water en plak ze op de deegroller. Bak de filodeeg bodems 7 minuten in de oven. Verwijder ze daarna voorzichtig van de deegroller en laat ze afkoelen.


Schep een theelepel crème fraîche op een bord en smeer uit met de bolle kant van de lepel. Leg het filodeegkrokantje erop en vul deze met een reepje kaas, blaadjes cress, een stukje krokant notentoast en een theelepel Pedro Ximenez rozijnen. Enjoy!


Dit recept is gemaakt door Beaufood (Beaufood.nl)

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page