top of page

uien-kaasbrood met lentemelange

Ingrediënten voor 1 brood

• 75 gr Lentemelange, geraspt

• 2 uien, in ringen

• 1,5 el honing

• 250 gr bloem

• 1 zakje droge gist (7 gr)

• 25 ml olijfolie

• 1,5 tl zout

• Verse rozemarijn

• Grof zeezout

• Peper


Benodigdheden

• Bakpapier



Zo maak je het

Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit hier de ui in tot het mooi glazig ziet. Breng de ui op smaak met zout en peper en voeg de honing toe. Roer door en bak dit nog even mee zodat de ui mooi karamelliseert.


Zeef de bloem en meng hier 1,5 theelepel zout door. Meng het gist met 150 milliliter water en laat dit even wellen. Maak een kuiltje in de bloem en giet het water met de gist erin, samen met de olijfolie. Meng dit met een lepel door elkaar en kneed dit hierna tot een soepel deeg.


Vet een beslagkom in en leg het deeg erin. Dek de kom af met een

vochtige theedoek. Laat dit op een warme plek 45 minuten rijzen, tot

het deeg zich heeft verdubbeld. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het bakpapier. Vorm het met je handen tot een rechthoek. Bestrooi met peper en zeezout.


Maak met je vingertoppen allemaal kuiltjes in het luchtige deeg. Verdeel de gebakken uien over het deeg samen met verse rozemarijn. Bestrooi met geraspte Lentemelange kaas.

Bak het brood in 30 minuten goudbruin. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page