MET PURE JERSEY KRACHTIG OUD
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 50 MINUTEN
· 150 gr Pure Jersey Krachtig Oud, geraspt
· 1 el olijfolie
· 1 ui
· 2 tenen knoflook
· 1 grote bloemkool in roosjes
· 100 ml slagroom
· ½ el maizena
· Zout en peper
· 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
· 50 gr panko
· 2 el gesneden verse peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Kook in een pan de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet de bloemkool af en voeg toe aan de pan met ui en knoflook.
Meng de slagroom met de maizena en meng deze met de bloemkool. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Roer de tijmblaadjes door de bloemkool en doe de bloemkool in een ovenschaal. Strooi de helft van de kaas over de bloemkool en meng dit door elkaar.
Verdeel de panko, peterselie en rest van de kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel in de oven en laat alles door en door warm en goudbruin worden in ongeveer 20-25 minuten.
Comentarios