top of page

BLOEMKOOLKAASSCHOTEL MET BEEMSTER VAN 'T MES

Ingrediënten voor 4 personen

• 100 gr Beemster van t mes Extra Belegen, geraspt

• 50 gr panko

• 1 grote bloemkool, in roosjes

• 1 liter volle melk

• 1 kleine ui, gepeld, doormidden gesneden

• 85 gr boter

• 85 gr bloem

• Verse peterselie, grof gehakt

• Peper en zout

Zo maak je het

In een kleine kom, meng je de kaas met de panko en de peterselie. Zet dit apart. Doe de bloemkool in een grote pan, dek af met water en een beetje melk en breng aan de kook.

Kook het tot beetgaar en giet dan af. Doe de melk en de ui in een aparte pan met wat peper

en zout. In een kleine steelpan maak je een roux door de boter te smelten. Voeg dan de bloem toe en roer tot het een geheel wordt. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje

de verwarmde melk toe. Haal de ui er uit, deze heb je niet meer nodig.

Met een garde klop je de melk samen met de roux en breng het geheel aan de kook. Kook dit op laag vuur, 2 minuten even zacht door of tot de saus mooi dik is geworden. Laat

het niet aanbranden! Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (hete lucht). Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet de saus erover heen. Dek af met het kaasmengsel en zet in de oven tot dit goudbruin is en begint te bubbelen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Strooi voor serveren de peterselie over de schotel.

Lekker!!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page