Ingrediënten voor 4 personen
• 150 gr Beemster van ’t mes Extra Belegen
• 1 kg kruimige aardappelen
• 1 kg elstar appels
• 100 ml halfvolle melk
• 1 el olijfolie
• 3 bosuitjes
• 150 gr hamblokjes
• 4 el honing
• 2 tl Franse mosterd
• Peper en zout

Zo maak je het
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ruim kokend water gaar. Snijd de appels ongeschild in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden, leg de appelblokjes op de bakplaat, bestrooi ze met wat peper en bak ze circa 15 minuten in de oven.
Meng de honing met de mosterd en de hamblokjes en bak de hamblokjes op een bakplaat circa 8 - 10 minuten in de oven bij de appelblokjes. Giet de inmiddels gare aardappelen af en doe ze terug in de pan.
Verwarm de melk en voeg de melk met de olijfolie toe aan de aardappelen en stamp deze tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de kaas in kleine blokjes. Meng de kaas, de hamblokjes en de helft van de bosuitjes door de puree. Schep als laatste heel voorzichtig de appels door de puree.
Maak de borden op en garneer de borden met de rest van de bosui ringetjes. Eet smakelijk!
Yorumlar