Ingrediënten voor 4 personen
Kaasgehaktballen
• 100 gr Beemster van ’t mes
Belegen
• 500 gr rundergehakt
• 3 sneetjes witbrood
• 3 el melk
• 1 middelgroot ei
• 1,5 el gehaktkruiden
• 1 el mosterd
Hutspot
• 1 kg kruimige aardappelen
• 500 gr winterpenen
• 500 gr uien
• Runderbouillon blokje
• 1 el olijfolie
• 100 ml volle melk
• Peper en zout
Zo maak je het
Schil de aardappelen en snijd deze in vieren. Maak de winterpenen schoon en snijd deze in blokjes. Snijd tenslotte de uien in ringen. Doe de geschilde aardappelpartjes in een pan met circa 0,5 liter water met het bouillonblokje. Leg hier bovenop de uien en winterpenen. Kook het geheel in circa 25 minuten gaar.
Zodra alles gaar is giet je de aardappelen, uien en winterpenen af. Vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen samen met de uien en winterpenen tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken (in plaats van kookvocht kun je ook circa 100 ml warme melk gebruiken).
Snijd de korstjes van het witbrood en snijd het witbrood in kleine blokjes. De korstjes heb je niet nodig. Meng het brood met de melk en het ei. Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Meng het gehakt met het broodmengsel, de gehaktkruiden, 1 el mosterd en de kaas.
Maak 4 ballen van het gehakt en bak de gehaktballen op hoog vuur bruin. Zet daarna
het vuur laag en laat de gehaktballen in circa 20 minuten gaar worden. Lekker zeg!
Comments