Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg
• 250 gr bloem (plus extra voor het uitrollen)
• 1/2 el suiker
• ½ zakje instant gist (zakje van 7,5 gr)
• 75 ml lauwwarm water
• 75 ml lauwwarme melk
• 30 ml olijfolie
• 1/2 tl zout
Topping
• 150 gr Bastiaansen Zwarte Knoflook, geraspt
• 1-2 el za’atar
• 1 el nigella zaadjes
Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Meng de gist met het lauwwarme water en melk. Zet voor drie minuten apart.
In een kom meng je de helft van de bloem met de suiker en de gist en water mix. Meng het goed door, dek af met plastic folie en laat 10 minuten staan. Na 10 minuten voeg je de rest van de bloem toe, de olijfolie en het zout en meng goed door. Kneed het deeg tot het mooi glad is en laat dan rijzen voor ongeveer 30 minuten afgedekt met een schone theedoek.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel na het rijzen het deeg in 10-12 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een dunne ronde cirkel. Ze rijzen tijdens het bakken dus het is belangrijk dat ze dun zijn.
Verdeel de topping over elk rondje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat een klein randje overblijft van je cirkel. Bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin en gaar. Zet ze eventueel heel even kort onder de gril om de kaas te bruinen.
Dit recept is van Simone's Kitchen (simoneskitchen.nl)
Comments