Ingrediënten voor 4 stuks
• 100 gr Beemster van ’t mes Graskaas
• 2 gele courgettes
• 2 koningsboleet paddenstoelen
• 1 banaan sjalot
• 2 el pijnboompitten
• Mespuntje paprika poeder
• Mespuntje uienpoeder
• Mespuntje knoflookpoeder
• Mespuntje gember poeder
• Mespuntje gemalen kardemom
• Mespuntje gemalen oregano
• Mespuntje cayennepeper
• Peper en (zee) zout
Extra benodigdheden
• Big Green Egg of vergelijkbare barbecue
• Gietijzeren grill rooster

Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot 200 graden Celsius.
Snijd de courgettes in de lengte door en schraap met een lepeltje de kern eruit. Schraap vervolgens met een vork, in de lengte, lange draden van de paddenstoelen. Maak de sjalot schoon en snijd in halve ringen. Snijd tenslotte de kaas in fijne blokjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar, samen met de mespuntjes kruiden. Breng eventueel nog extra op smaak met een snufje peper en zeezout.
Vul hier de halve courgettes mee en grill deze gedurende 15 minuten. Let op: Verplaats de courgettes iedere 5 min op het grill rooster.
Lekker!!
Comments