top of page

Kerst voorgerecht: Licht gegrilde coquille met boer'n trots

Ingrediënten voor 4 personen

• 250 gr Boer’n Trots Honing Truffel Geitenkaas

• Coquilles, het liefst hand gedoken coquilles (twee stuks per persoon)

• 2 dl Balsamicoazijn

• 3 dl Olijfolie

• Spruitenblad (flowersprouts)

• Zout en peper

• Rode wijn azijnZo maak je het

Meng de 3 dl olijfollie en de 2 dl balsamicoazijn met een lepel in een kommetje. De dressing gaat schiften, waardoor je de dressing mooi te zien krijgt.


Haal de spruitenblad uit elkaar (als blaadjes) en meng met rode wijn azijn en wat zout en peper.


Heeft u hand gedoken coquilles? Maak dan met een pallet mes de coquille schelp open. Dat doe je door aan de zijkant van de schelp het pallet mes er voorzichtig in te zetten en een beetje te wringen met het platte stuk van het mes. Hierdoor gaat de schelp een beetje open staan en moet je met een snij beweging het mes plat tegen de bovenkant houden en over de hele lengte naar achter snijden. De bolle kant van de coquille is de onderkant en de platte kant is de bovenkant. Je snijdt doordat je strak tegen de bovenkant met een pallet mes drukt, de coquille en zijn sluitspier door, waardoor de schelp open springt.


Gebruik alleen het witte nootje uit de schelp. Zet een lepel achter het witte vruchtvlees en steek de lepel rondom uit zodat je al het vlees hebt. Gebruik de schelp als decoratie door hem leeg te halen. Spoel het coquille nootje voorzichtig af en droog tussen papier. Smeer hem in met olijfolie. Grill de coquille aan beide kanten. De pan mag goed heet zijn (gloeiend), zodat je snel een grill streep krijgt. Keer de coquille om en doe hetzelfde. Het coquille nootje mag van binnen best een beetje rauw zijn.


Maak mooie plakken van de kaas of steek de kaas in een rondje uit.


Serveer de coquille in de schelp met kaas er tegenaan, het spruitenblad er bovenop en doe als laatste de dressing erover heen. Klein beetje zout er nog op en genieten maar!

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page