Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten Vinaigrette
• 75 gr Beemster van ’t mes Oud
• 1½ tl mosterd poeder
• 5 el champagne azijn
• 9 el room
• 2 el fijn gesneden bieslook
• Peper en zout
Ingrediënten Salade
• 1 bos groene asperges
• 1 pakje little gem sla
• 1 pakje mini mais
• 50 ml azijn
• 50 gr suiker
• 50 ml water
• 2 rode uien
• Geroosterde pijnboompitten
• 180 gr zwarte taggia olijven
• Gemengde sla met rucola
• 1 bosje basilicum
• 120 gr zongedroogde tomaatjes op olie
• Cressen
• Kikkererwten
Extra benodigdheden
• Big Green Egg of vergelijkbare barbecue
• Gietijzeren grill rooster
• Vuurvast schaaltje

Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot 230 graden Celsius.
Bereidingswijze vinaigrette
Meng de mosterdpoeder met de azijn en rasp de kaas erdoor. Pureer dit met de staafmixer of keukenmachine. Meng vervolgens de room erdoor en de fijn gesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze salade
Snijd de harde achterkant van de asperges en halveer de Little Gem sla. Gril de asperges, Little Gem sla en mini mais, na elkaar, 5 minuten. Draai deze wel halverwege even om. Snijd de asperges in stukken van 2 centimeter en de mini mais in drie stukken.
Meng de azijn, suiker en water en roer totdat de suiker is opgelost. Snijd de ui in halve ringen en marineer deze ongeveer 1 uur in het mengsel.
Rooster de pijnboompitten in een schaaltje in de BBQ gedurende 8 á 10 min op 200 graden Celsius. Snijd de olijven in ringen. Meng alle ingrediënten tot een gemengde salade en verdeel vervolgens wat van de kaas vinaigrette over de salade.
Heerlijk!
Comments