OVERHEERLIJKE PLAATTAART MET OLIJVEN EN COURGETTE
- ctol65
- 21 mei
- 1 minuten om te lezen
MET BEEMSTER GRASKAAS
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 30 MINUTEN
• 150 gr Beemster Graskaas, geraspt
• 1x deeg voor hartige taart of flammkuchen (kant en klaar in het koelschap in de supermarkt)• 100 gr crème fraîche
• Peper en zout, naar smaak
• 1 courgette
• 100 gr groene olijven zonder pit
• Rasp van 1 citroen
• Verse basilicum
BEREIDINGSWIJZE
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette en leg deze daarna even opzij. Om het deeg voor te bereiden rol je het hartige deeg uit op het bakpapier. Bestrijk het gelijkmatig met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Strooi vervolgens de helft van de geraspte Beemster Graskaas en de citroenrasp over de crème fraîche. Dit zorgt voor een frisse, romige smaak. Snijd de olijven in plakjes en verdeel de courgettelinten en plakjes groene olijven gelijkmatig over de plaattaart. Bestrooi de plaattaart met de resterende geraspte kaas voor een goudbruine, hartige topping.
Schuif de plaattaart in de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer de plaattaart warm, lauwwarm of koud. Garneer vlak voor het serveren met verse basilicumblaadjes naar smaak voor een extra geurige en frisse touch. Lekker genieten!
Comments