Ingrediënten voor 4 stuks
Ingrediënten deeg
• 350 gr pizza bloem
• 5 gr droge gist
• 7 gr zeezout
• 210 ml water
• 1 el olijfolie
Ingrediënten beleg
• 300 gr Pure Jersey Vol Pikant (in plakken)
• 2 rode uien
• 200 gr crème fraîche
• 80 gr serranoham
• 80 gr rucola
Extra benodigdheden
• Big Green Egg of vergelijkbare barbecue
• Convegtor
• RVS rooster
• Pizzasteen

Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot 230 graden Celsius.
Deeg
Kneed voor het deeg alle ingrediënten met een deeghaak in de planeetmenger en kneed dit tot een soepel deeg. Verdeel dit in vier gelijke delen en rol dit, op een met bloem bestrooide werkbank, uit tot een zo dun mogelijke deegplak, ter grootte van je pizzasteen.
Beleg
Snijd de uien in halve ringen. Smeer crème fraîche op de deegbodem, blijf hierbij 1 á 2 centimeter van de rand af. Verdeel plakjes serranoham, ui en vervolgens de kaas over de bodem.
Barbecue
Bak de Flammkuchen af op de pizzasteen (indirect op 230 graden Celsius) tot deze helemaal knapperig gebakken is. Haal de Flammkuchen van de pizzasteen en bestrooi met wat rucola. Eetsmakelijk!
Comments