top of page

serranoham flammkuchen met pure jersey

Ingrediënten voor 4 stuks

Ingrediënten deeg

• 350 gr pizza bloem

• 5 gr droge gist

• 7 gr zeezout

• 210 ml water

• 1 el olijfolie


Ingrediënten beleg

• 300 gr Pure Jersey Vol Pikant (in plakken)

• 2 rode uien

• 200 gr crème fraîche

• 80 gr serranoham

• 80 gr rucola


Extra benodigdheden

• Big Green Egg of vergelijkbare barbecue

• Convegtor

• RVS rooster

• Pizzasteen



Zo maak je het

Verwarm de barbecue tot 230 graden Celsius.


Deeg

Kneed voor het deeg alle ingrediënten met een deeghaak in de planeetmenger en kneed dit tot een soepel deeg. Verdeel dit in vier gelijke delen en rol dit, op een met bloem bestrooide werkbank, uit tot een zo dun mogelijke deegplak, ter grootte van je pizzasteen.


Beleg

Snijd de uien in halve ringen. Smeer crème fraîche op de deegbodem, blijf hierbij 1 á 2 centimeter van de rand af. Verdeel plakjes serranoham, ui en vervolgens de kaas over de bodem.


Barbecue

Bak de Flammkuchen af op de pizzasteen (indirect op 230 graden Celsius) tot deze helemaal knapperig gebakken is. Haal de Flammkuchen van de pizzasteen en bestrooi met wat rucola. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page