SUBLIEME PASTA MET CITROEN EN DOPERWTEN
- ctol65
- 21 mei
- 1 minuten om te lezen
MET PURE JERSEY MILD
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 30 MINUTEN
• 200 gr Pure Jersey Mild, geraspt
• 400 gr linguine
• 1 el olijfolie
• 1 ui, fijn gesnipperd
• 2 tenen knoflook
• 1 citroen (sap + rasp)
• 300 gr doperwten, diepvries of vers
• Verse basilicum
BEREIDINGSWIJZE
Breng water aan de kook in een grote pan met ruim water. Voeg de linguine toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een flinke kop van het kookwater.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de ui glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. Bak dit nog een minuutje mee tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de citroensap, citroenrasp, doperwten en de gekookte linguine toe aan de pan. Strooi er de geraspte Pure Jersey Mild over en schep alles goed om.
Schenk beetje bij beetje het bewaarde kookwater van de pasta in de pan en blijf roeren tot de pasta in een mooie, zijdezachte saus ligt. Voeg eventueel nog wat kookwater toe als de saus te dik is. Serveer de pasta warm en bestrooi vlak voor het serveren met verse basilicum naar smaak. Voeg naar smaak nog wat extra kaas en een snufje peper toe. Eet smakelijk!
Comments