top of page

TARTIFLETTE MET REBLOCHON

Ingrediënten voor 4 personen

• 1 hele Reblochon kaas, ongeveer 450 gr

• 1 kg vastkokende aardappels, geschild, door midden gesneden

• 250 gr spekreepjes

• 2 uien

• 1 teen knoflook, geperst

• 100 ml witte wijn

• 200 ml slagroom

• Zeezout en vers gemalen peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Kook de aardappels 10 minuten in gezouten water of tot ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekreepjes, de ui en de knoflook voor 4 tot 5 minuten of tot goudbruin. Doe de witte wijn in de pan erbij en roer de aanbaksels even goed los. Laat koken tot het merendeel van de vloeistof is verdampt. Snijd de aardappels in dunne plakken en maak laagjes in een ovenschaal met het spekmengsel. Giet de slagroom eroverheen. Eindig met zout en veel zwarte peper. Leg de plakken Reblochon over de bovenkant en schuif in de oven tot de kaas goudbruin kleurt (ongeveer 5 tot 10 minuten).

Smullen maar!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page