Ingrediënten voor 24 stuks
Ingrediënten stroop
• 10 Granny Smith appels
• 10 Jonagold appels
• 10 peren
• 2 L water
• 1 kg suiker
• 500 gr bruine basterdsuiker
Ingrediënten muffin
• 200 gr Bastiaansen Graskaas (geraspt)
• 1 heel ei
• 250 ml melk
• 100 ml zonnebloemolie
• 250 gr bloem
• 2 tl bakpoeder
• Peper en zout
Extra benodigdheden
• Big Green Egg of vergelijkbare barbecue
• Convegtor
• RVS rooster
• Pizzasteen
• Weckpotten
• Aluminium mini muffin vorm (24 stuks)
Zo maak je het
Bereidingswijze appel peren stroop (let op: dit maak je van te voren!)
Verwijder de klokhuizen van de appels en de peren en snijd deze in blokjes. Doe alle ingrediënten in een pan en kook deze helemaal gaar. Pureer met een staafmixer en wrijf alles door een bolzeef. Kook het geheel enkele uren en roer af en toe door. Kook door totdat de massa zo dik is dat je er geen vocht meer op ziet drijven en de stroop net zo bubbelt als lava. Vul vervolgens de weckpotten en laat afkoelen.
Verwarm de barbecue tot 160 graden Celcius.
Bereidingswijze muffin
Meng het ei, de melk en de zonnebloemolie met een garde. Meng in een andere schaal de bloem, het bakpoeder en de fijne blokjes kaas door elkaar. Voeg eventueel een snufje
peper en zout toe. Meng vervolgens met een spatel beide mengsels door elkaar. Vul de muffin vorm en bak de muffins gedurende 25 á 30 min af op 160 graden Celsius, indirect.
Comentarios