In deze Aziatische lunch box bevindt zich een Koreaanse cheese corn dog. Verder wordt de box aangevuld met fruit, groente, rijst, dip en Pure Jersey romige belegen kaasblokjes.
Ingrediënten voor Korean cheese corn dogs
· Beslag (moet de dikte hebben van dik pannenkoekenbeslag of een beetje zoals softijs)
· 2 el suiker
· 1 tl zout
· 1 tl bakpoeder
· 250 gr bloem
· 1 ei
· 250 ml volle melk
Vulling
· 2 grote Frankfurters of andere fikse hotdogs, in drie stukken gesneden
· 200 gr cornflakes, gecrushed
· 4 dikke blokken of meer van de Pure Jersey romig belegen
BENODIGHEDEN
· Frituurpan of grote wok
· Satéprikkers
BEREIDINGSWIJZE
Maak eerst het beslag voor de corndogs. Het beslag maak je door bloem, ei, volle melk, suiker, zout en bakpoeder met elkaar te mengen. Mix even goed met een garde door elkaar.
Doe dit vervolgens in een hoge beker. Spreid de cornflakes uit op een plat bord of kleine bakplaat. Breek de cornflakes met je handen wat kleiner. Hier rol je straks de corndogs doorheen.
Neem een sate-prikker en prik hier 1/3 stuk worst op. Voeg 2 blokken van de kaas toe en weer een stuk worst. Kijk hoe lang je prikker is of je er nog een stukje worst bij wilt prikken of niet. Maak het niet te lang. Onthoud dat het in het beslag gedoopt moet worden.
Doop het geheel nu voorzichtig in het beslag en zorg dat alles goed bedekt is met het dikke beslag.
Leg dit nu op de bakplaat met cornflakes en rol het er goed doorheen. Alles moet goed bedekt zijn met de cornflakes.
Het bakken van de corndogs gaat het beste in een ondiepe pan. Gebruik hiervoor een ruime hapjespan en verhit een laag olie tot 180˚C. Leg de corndogs in de pan en is de ene kant bruin draai dan voorzichtig om met een tang.
Frituur alle corndogs tot ze goudbruin en gaar zijn.
Comments