INGREDIËNTEN VOOR 1 CROISSANTKRANS
· 100 gr geraspte Bastiaanse charmeux fenegriek
· 1 blik croissantdeeg
· 6 eieren
· 50 gr hamreepjes
· 1 gerookte paprika, in dunne reepjes
· 1 el bieslook, fijngesneden
· Zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180˚C
Neem een ruime kom en breek hier de eieren in. Voeg peper, zout en gehakte bieslook toe. Verhit een pan met wat olie en bak hier de hamreepjes even kort in aan.
Voeg de eieren toe en maak er scrambled eggs van. Roer de helft van de geraspte kaas door de scrambled eggs heen.
Leg het croissantdeeg in een stervorm met 6 punten. Je haalt hiervoor alle croissantstukjes los en je legt ze met de brede kant naar binnen neer in een cirkel. Je hebt zo een stervormig geheel. In het midden hou je een ruimte open.
Op elk driehoekje leg je een hoopje van je eieren. Doe er wat paprikareepjes over en eindig met de rest van de geraspte kaas. Vouw de punten over de eierbergjes heen.
Bestrijk de buitenkant van de krans met een losgeklopt eitje en bestrooi met nog wat geraspte kaas.
Bak in de oven in ongeveer 15 minuten.
Comments