top of page

Entrecote met truffelsaus en gebakken aardappeltjes

Een heerlijk stukje rundvlees gecombineerd met zelfgemaakte truffelsaus.





INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 20 MIN

· 4 mooie entrecotes

· 50 gr boter (om te bakken)

· Peper en zout


Saus

· 100 gr Vacherin Mont d’or, geraspt

· 100 gr Vacherin Fribourgois, geraspt

· 50 gr boter

· 50 gr bloem

· 500 ml melk

· 2 el truffeltapenade

Serveren met gebakken aardappeltjes en een mooie salade


BEREIDINGSWIJZE

Haal de entrecotes uit de koeling ongeveer een kwartier voor je ze gaat bakken. Zo kan het vlees al een beetje op temperatuur komen.


Bestrooi de entrecotes met peper en zout en verhit een koekenpan met de boter.

Bak de entrecotes medium rare of natuurlijk hoe jij ze graag ziet!


Voor de saus zet je een kleine steelpan op het vuur. Hierin laat je eerst de boter rustig smelten. Zet het vuur niet te hoog.


Voeg de bloem toe en bak dit even – al roerend – aan zodat het rauwe van de bloem af is voor je de melk in gedeeltes toevoegt. Na elke toevoeging van de melk roer je even tot het gecombineerd is.


Voeg uiteindelijk de kazen toe en laat deze lekker door de saus heen smelten.


Roer als laatste de truffeltapenade door de saus.


Serveer de saus met de entrecotes.


Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page