top of page

GEBAKKEN KAASPLAK MET HETE BLIKSEM

MET BEEMSTER VAN 'T MES BELEGEN




INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 30 MINUTEN

·         4 plakken Beemster van ’t Mes Belegen

·         750 gr aardappelen

·         750 gr appel

·         1 kaneelstokje

·         75 gr boter

·         Zout en peper

·         100 gr bloem

·         2 eieren, losgeklopt

·         50 gr sesamzaadjes

·         Bak en braad

·         Gesneden verse peterselie


BEREIDINGSWIJZE


Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke delen. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Kook de aardappels met de appel gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.

 

Giet de aardappels en appel af, voeg de boter toe en stamp met een stamppot stamper. Er mag nog wat structuur in de stamppot zitten. Breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.

 

Wentel de kaasplakken door het bloem, vervolgend door het ei, dan weer door het bloem. Vervolgens wentel je ze nogmaals door het ei en tot slot door de sesamzaadjes.

 

Verhit het bak en braad in de pan en bak hierin de kaasplakken goudbruin. Doe dit niet te lang want dan kan de kaas teveel smelten.

 

Serveer de hete bliksem met de gebakken kaasplakken en bestrooi deze met de verse peterselie.

 

Tip: vervang de belegen kaas met Beemster van ’t Mes Oud voor een sterkere smaak. Perfect bij deze winterse stamppot!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page