top of page

GROENTE LASAGNE

MET BASTIAANSEN GOLD




INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 50 MINUTEN

·         1 aubergine in blokjes gesneden

·         1 pompoen in blokjes gesneden

·         800 gr tomatenblokjes (2 blikjes)

·         Peper en zout

·         1 tl oregano gedroogd

·         1 el harissa

·         1 tl tijm gedroogd

·         1 tl chilivlokken

·         8-10 lasagnebladen

 

Bechamelsaus

·         50 gram bloem

·         50 gram boter

·         500 ml volle melk

·         Peper en zout

·         100 gram Bastiaanse gold, geraspt + extra voor over de lasagne


BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven voor op 180˚C.

 

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de blokjes aubergine tot deze zacht zijn en nagenoeg gaar. Laat de blokjes daarna even uitlekken op keukenpapier.

 

Bak ook de blokjes pompoen tot deze beginnen te garen. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper, gedroogde oregano, harissa en tijm. Optioneel voeg je de chilivlokken toe voor extra pit.

 

Maak de bechamelsaus en roer hier de geraspte kaas doorheen tot het gesmolten is.

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png

© 2024 De Kaasmeiden

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page