MET BASTIAANSEN GOLD

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 50 MINUTEN
· 1 aubergine in blokjes gesneden
· 1 pompoen in blokjes gesneden
· 800 gr tomatenblokjes (2 blikjes)
· Peper en zout
· 1 tl oregano gedroogd
· 1 el harissa
· 1 tl tijm gedroogd
· 1 tl chilivlokken
· 8-10 lasagnebladen
Bechamelsaus
· 50 gram bloem
· 50 gram boter
· 500 ml volle melk
· Peper en zout
· 100 gram Bastiaanse gold, geraspt + extra voor over de lasagne
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de blokjes aubergine tot deze zacht zijn en nagenoeg gaar. Laat de blokjes daarna even uitlekken op keukenpapier.
Bak ook de blokjes pompoen tot deze beginnen te garen. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper, gedroogde oregano, harissa en tijm. Optioneel voeg je de chilivlokken toe voor extra pit.
Maak de bechamelsaus en roer hier de geraspte kaas doorheen tot het gesmolten is.
Opmerkingen