top of page

HASSELBACK VAN ZOETE AARDAPPEL

MET BEEMSTER VAN 'T MES BELEGEN




INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 60 MINUTEN

·         150 gram geraspte Beemster belegen

·         4 zoete aardappels, niet te klein en liefst een beetje recht

·         50 gram ongezouten boter, gesmolten

·         1 tl Italiaanse kruiden, gedroogd

·         50 gram spekjes (optioneel)

·         Peper en zout

·         Verse peterselie

·         Groene salade (voor erbij)


BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven voor op 200˚C.

 

Leg 2 houten lepels aan beide kanten van de zoete aardappels op een snijplank. Snij de zoete aardappel in reepjes waarbij je de lepels als richtlijn gebruikt zodat je ze niet helemaal tot beneden doorsnijdt.

 

Leg de zoete aardappels in een pan die in de oven kan of gebruik een ovenschaal.

Blijven ze niet rechtop staan gebruik dan wat aluminium folie om ze te stutten.

 

Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de gesmolten boter en gebruik een kwastje om de zoete aardappels overal goed in te smeren met de boter. Zorg dat je alle boter gebruikt.

 

Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de zoete aardappels gaar zijn. Elke 15 minuten doe je de oven even open om de aardappels te bestrijken met de gesmolten boter.

 

Een kwartier voor de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en bestrooi met de geraspte Beemster en de spekjes. Zet terug in de oven en laat goudbruin en gaar worden.

 

Serveer de aardappels met gehakte peterselie en de groene salade.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page