MET BASTIAANSEN KOE BLAUW
INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PERSONEN : 45 MINUTEN
· 150 gr Bastiaansen Koe Blauw, geraspt
· Rond deeg voor een hartige taart
· 1 el olijfolie
· 4 uien
· 1 el balsamico azijn
· 6 eieren
· 2 el bieslook, fijn gesneden
· 120 ml slagroom
· Zout en peper
· Quiche vorm met een doorsnede van 24 cm
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit een koekenpan de olijfolie en bak de uienringen op matig vuur bruin. Voeg wanneer de uien bruin zijn de balsamico toe en roer eventjes door.
Klop in een kom de eieren met de bieslook en slagroom. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
Bekleed de quichevorm met het hartige taartdeeg. Verdeel de uien over het hartige taartdeeg en schenk het eimengsel erover. Strooi de kaas over het eimengsel.
Bak de quiche in de oven in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Laat hem vervolgens iets afkoelen en snijd hem in punten.
Tip: serveer de quiche met een frisse groene salade.
Σχόλια