top of page

Quiche met gerookte kip en Beemster van 't Mes





INGREDIËNTEN VOOR 8 PUNTEN | 40 MINUTEN

·         150 gr geraspte Beemster van 't Mes extra belegen

·         1 taartvorm/quichevorm van 22 cm

·         1 rol deeg voor hartige taart

·         200 gr gerookte kip, in kleine stukjes gesneden

·         3 eieren

·         2 el gedroogde Italiaanse kruiden

·         200 ml slagroom

·         Peper en zout

Om te serveren: sla


BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet je quichevorm in en bekleed met de rol deeg. Verwijder overtollig deeg van de randen.

 

Bekleed het deeg met bakpapier en verzwaar met bakbonen. Bak blind voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven, verwijder bakbonen en bakpapier en bak nog eens 5 minuten.

 

Haal weer uit de oven en verdeel de kip over de bodem.

 

Meng eieren, slagroom, gedroogde kruiden en 100 gr van de Beemster door elkaar met peper. Giet het mengsel in de quichevorm en bestrooi met nog wat extra van de kaas.

 

Zet in de voorverwarmde oven en bak voor nog eens 20-25 minuten of tot goudbruin en gaar.

 

Serveer de quiche met een groene salade.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page