top of page

smorgastorte met wintergroente

Deze Zweedse sandwichtaart kan naar eigen wensen worden ingevuld, maar is het lekkerste met Boer'n Trots honing geitenkaas en winter groente.





INGREDIËNTEN VOOR 8 PERSONEN | 25 MIN

· 200 gr boer’n trots Honing geit, in plakken

· 400 gr naturel roomkaas

· 1 casinowit

· 500 gr gekookte bietjes, in dunne plakjes

· 1 pompoen (moet in dunne plakken geschaafd)

· 5 eieren

· 1 bosje verse bieslook

· 6 el mayonaise


DECORATIE VAN DE SMORGASTORE

· Tuinkers

· Verse vijgen

· Eetbare bloemen

· Verse kruiden


BEREIDINGSWIJZE

Kook de eieren hard, pel en snipper. Meng met de verse bieslook en de mayonaise en breng ze op smaak met zout en peper.


Kook de plakken pompoen gaar, giet af en laat uitlekken. Snijd de gekookte bietjes in dunne plakken.


Verwijder de korstjes van het casinowit en zorg dat de plakken op dezelfde maat zijn.

Neem een grote schaal en dek deze af met plastic folie. Leg hierop drie sneetjes brood in de lengte.


Besmeer de sneetjes met wat van de roomkaas en beleg met de honing geit. Leg hierop weer drie sneetjes brood. Besmeer weer met wat van de roomkaas en beleg met de plakjes biet.

Leg hier de sneetjes brood weer op en besmeer met wat van de roomkaas. Hierop komt de eiersalade.


Maak weer een nieuwe laag en beleg met de plakken pompoen en dek af met de laatste drie sneetjes brood. Druk het geheel een beetje aan.


Smeer de smorgastorte rondom in met de rest van de roomkaas en verpak het stevig in het

plastic folie.


Zet een paar uur in de koeling of tot je klaar bent om het te serveren.


Haal eruit en decoreer met de toppings.


Tip: Je kunt hier een normaal gesneden casinowit voor gebruiken, maar het is nog makkelijker als je bij de bakker vraagt of ze het casino in de lengte willen snijden. Dan heb je de plakken al op het juiste formaat.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page