top of page

Tagliatelle met boerenpracht

Ingrediënten voor 4 personen

• 400 gr Verse Tagliatelle

• 15 gr boter

• 2 eetlepels olijfolie

• 4 verse worstjes

• 3 sjalotten, gesnipperd

• 1 wortel, klein gesneden

• 2 stengels bleekselderij, klein gesneden

• 400 ml droge witte wijn

• 400 ml rund- of kalfsbouillon

• 5 eetlepels tomatenpuree

• 150 gr Boerenpracht Stolwijker, geraspte

• Basilicum

• Peper

• Zout



Zo maak je het

Snij de worstjes open en haal het vlees eruit en verwarm de bouillon. Verwarm de boter samen met de olie in een koekenpan en voeg het vlees toe. Bak het vlees op hoog vuur aan, zo wordt het vlees mooi bruin en knapperig. Voeg vervolgens de gesneden groenten in de pan en bak dit ca. 5 minuten mee met het vlees.


Voeg vervolgens de wijn, de bouillon en tomatenpuree toe. Roer de inhoud goed door en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat de saus 30 min laten pruttelen.


Na 30 minuten de deksel van de pan halen en saus laten inkoken tot juiste dikte. Kook ondertussen het water voor de tagliatelle. Kook de Tagliatelle in kokend water al dente.


Giet de pasta af en voeg direct wat van de saus toe zodat de tagliatelle niet aan elkaar plakt. Serveer de pasta in diepe borden, schep de saus erover en garneer met de geraspte kaas.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page