top of page

De herfstige kaasplank van...

NAAM Charelle BEROEP Marketing coördinator & Kaasmeid LIEVELINGSKAAS Beemster van 't mes Jong Belegen en Boer'n Trots BospaddenstoelEen kaasplank in de herfst.. er zijn zo veel kazen die perfect bij de herfst passen en zich dus goed lenen voor een kaasplank in dit seizoen. Vind je het lastig om te kiezen of weet je niet precies welke kazen er goed bij het seizoen én bij elkaar passen? Vraag het na bij jouw kaasspecialist, zij kunnen jou perfect adviseren en kunnen ook een goed advies geven voor de verschillende combinaties.


DE KAZEN

  • BOER’N TROTS GEIT HONING TIJM Tijdens de bereiding van deze kaas wordt honing en tijm toegevoegd. Dit geeft deze geitenkaas een heerlijk kruidige en iets zoete smaak. En ziet er door de bijzondere topping ook nog eens prachtig uit!

  • BASTIAANSEN CHARMEUX FENEGRIEK De roodcultuur in deze kaas zorgt voor het zachte zuivel en de enigszins pittige smaak. De fenegriek die de kaas naar walnoot doet smaken, maakt het helemaal af.

  • MURCIA AL VINO Uit de Spaanse regio Murcia komt deze romige halfharde geitenkaas die tijdens de rijping twee tot drie dagen in rode wijn is ondergedompeld. Hij wordt daarom ook wel ‘Drunken Goat’ genoemd. De korst is rood/paars gekleurd en de smaak van de wijn proef je terug in de kaas. Een mooie én lekkere toevoeging op je borrelplank!

  • PURE JERSEY HEERLIJK OUD Een heerlijke oude kaas met prachtige eiwit kristallen en een pikant, maar smeuïge smaak. De sensatie van uw borrelplank


STAPPENPLAN VOOR HET OPMAKEN VAN JE KAASPLANK

1. Het is belangrijk om de kaas (en eventuele vleeswaren) 45 minuten voor het serveren van de plank uit de koelkast te halen.. Zo kan dit op kamertemperatuur komen en dit komt de smaak ten goede. Zorg ook voor verfrissing zoals komkommer, tomaatjes of druiven, dit zorgt voor het neutraliseren van de smaak

2. Heb je jonge kaas voor je kaasplank? Snijd dit dan wel direct wanneer de kaas nog koud is, hierdoor krijg je mooiere snijvlakken.

3. Zorg dat je houten plank groot genoeg is om op te presenteren en kijk eventueel of je nog andere schaaltjes nodig hebt. Een tip om je houten plank goed te houden; leg er eventueel vetvrij (of bakpapier) overheen. Dit zorgt ervoor dat het vet van de producten niet in de houten plank trekt.

4. Zet eerst de bakjes of schaaltjes die op de houten plank moeten erop. Zorg dat dit er niet te veel zijn. Begin daarna vanuit het midden van de plank naar buiten te werken. Maak het speels door verschillende kleuren en vormen naast elkaar te presenteren. Vergeet als laatste niet om lepeltjes of mesjes bij het bord te leggen of bij een bepaalde kaas. En dan wanneer de plank af is; genieten!

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page