top of page

De KAASPLANK VAN...

NAAM Willemijn BEROEP Grafisch Vormgever & Kaasmeid LIEVELINGSKAAS Pure Jersey Heerlijk Oud & Blue Stilton

Hét kaasplankje, ook wel een snijplank genoemd waar de kaas op wordt gesneden. Als je daar aan denkt, denk je al snel aan een houten versie. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn! Er zijn ook veel toffe plankjes van ander materiaal zoals bijvoorbeeld marmer of porselein. Het plankje, vol met romig lekkers, wordt steeds vaker in restaurants geserveerd als dessert. Maar ook thuis zie je veel varianten voorbij komen. Er wordt lang niet altijd alleen maar kaas op gepresenteerd, maar vaak ook druiven, nootjes en vleeswaren. De kaasplank van Willemijn is helemaal VEGA en dat houdt in dat we kaasjes met een vegetarisch stremsel uitgekozen hebben. Toe aan een vegetarische borrel? Probeer dan deze kazen eens!


OPMAKEN MAAR...

Er bestaat geen regelgeving over hoe je een kaasplank moet opmaken, maar je kunt wel wat richtlijnen gebruiken bij het maken van een fijne kaasplank. Begin met de kaas! Bij deze ronde plank maakt het natuurlijk niet heel veel uit, maar meestal begin je met een opbouw van licht naar zwaar qua textuur en smaak. We beginnen op deze plank dan ook met Pure Jersey Vol Pikant en gaan dan door met Bastiaansen Geitenkaas Rozemarijn en daarna de Montblu. Normaliter beginnen we met de jongere geitenkaas, maar omdat deze kruiden bevat, is deze meer uitgesproken van smaak dan de Jersey kaas.


De blauwader leg je als laatste neer, deze heeft de sterkste smaak. Wees creatief met het snijden. Wie zegt dat kaas altijd in blokjes moet!? Vul de plank nu verder op met komkommer, druiven, bramen en mooie stukjes brood. Je kunt in het midden een lekker dipje zetten. Wij hebben hier gekozen voor wat bramenjam. En als laatste, niet alles hoeft eetbaar te zijn! Garneer de plank met groene takjes, in dit geval rozemarijn. En dan...? Genieten van een vegetarische kaasplank!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page