top of page

De keuken van Noord- en Zuid Amerika

Geschreven door Simone's Kitchen


De timing van deze Vers van ’t mes had niet beter kunnen zijn. Ik kom namelijk net terug van een reis door het mooie Mexico en zit nog vol met inspiratie van al het lekkers dat ik daar heb mogen proeven. Je vindt in deze editie dan ook een aantal gerechten die ik in Mexico heb uitgeprobeerd. Sopa de Lima, taco al pastor en Gorditas zijn daar een paar voorbeelden van.


Wel een beetje aangepast want sommige ingrediënten zijn hier nu eenmaal wat lastiger te krijgen. Gorditas worden gemaakt van masa harina en hoewel dat – met enig zoeken – wel te vinden is hier, heb ik toch besloten om een makkelijke versie hiervan te maken met pita broodjes. De smaak is wel anders, maar zeker niet minder lekker.


Taco al pastor is ook zo’n gerecht wat je in Mexico overal tegenkomt. Het wordt gemaakt in zogeheten taqueria’s, het Mexicaanse fastfood zou je kunnen zeggen. In Chetumal waar wij onder andere waren, aten we bijna onze vingers op in taqueria Don Miguel waar ze de allerlekkerste taco al pastor maakten. Je kunt het maken ervan een beetje vergelijken met het maken van shoarma. Het vlees wordt geroosterd op een groot spit en dan afgesneden en verder verwerkt.


Dat grote spit is natuurlijk wat lastig na te maken dus ik heb een versie gemaakt in de slowcooker. De combinatie van het langzaam gegaarde vlees met de Roquefort is een match made in heaven!


Net als veel andere landen heb je ook in Mexico verschil tussen de regio’s. Ik was in Yucatan waar Sopa de lima (limoensoep) specifiek voor die regio is. Ik ging met een enorme wensenlijst naar Mexico van alle gerechten die ik graag wilde proeven. Natuurlijk veel te veel, maar dat is dan een reden om er nog eens terug te gaan.


Maar wat is nou eigenlijk typisch Amerikaans eten? Als je denkt aan Amerika dan denk je al gauw aan stapels pannenkoeken, hamburgers, hot dogs en pizza. Allemaal gerechten die je hier in Nederland ook op elke hoek van de straat tegenkomt. Maar daarom natuurlijk niet minder lekker.


American pancakes zijn hier in Nederland inmiddels ook wel ingeburgerd en het verschil met de Nederlandse pannenkoeken is natuurlijk de dikte. Wil je ze helemaal perfect hebben dan kun je ze bakken in een speciale bakring. Op die manier worden ze net zo mooi rond als je op de foto ziet. Maar eerlijk gezegd; de smaak is natuurlijk net zo goed als je ze niet mooi rond krijgt.


Eet smakelijk!

Simone

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page