top of page

Hartige Galette

=


Ingrediënten voor 1 galette

• 100 gr Carozzi Gorgonzola Piccante

• 300 gr bloem

• 150 gr roomboter

• 1 el suiker

• Snufje zeezout & zwarte peper

• 2 el amandelmeel

• 400 gr perzik

• 1 el honing + extra voor over de galette

• 8 blaadjes verse salie

• 1 ei, losgeklopt


Zo maak je het

Begin met het deeg. Zorg dat de boter goed koud is en snijd het in kleine blokjes. Meng de boter met de bloem, suiker, een snufje zout & peper in een grote kom tot een kruimelig deeg. Voeg een klein scheutje water toe (zo’n 30 ml) en kneed tot een bal. Kneed zo kort mogelijk. Verpak de bal deeg in plastic folie en laat deze minstens een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vorm met een deegroller op een stuk bakpapier een platte ronde cirkel van het deeg. Bestrooi het deeg met amandelmeel.


Ontpit de perziken en snijd ze in plakjes. Verdeel de perzik over de taart en laat zo’n 2 cm van de randen vrij. Vouw de randen van het deeg iets over de plakjes perzik en drizzle een eetlepel honing over de perziken. Bestrijk de randen van de taart met het losgeklopte ei en bak de galette in 35 minuten gaar. Bak ondertussen de salie krokant in een klein laagje olie in een pan. Laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.


Laat de galette iets afkoelen en garneer met gorgonzola Piccante Carozzi, honing en krokante salie.


TIP: Laat het deeg vóór gebruik op kamertemperatuur komen. Hierdoor kun je het deeg makkelijker plat rollen!


Dit recept is gemaakt door Beaufood (beaufood.nl)

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page