GEGRATINEERDE OESTERS MET VERRUKKELIJKE TOPPING
- ctol65
- 21 mei
- 1 minuten om te lezen
MET BOER’N TROTS HOOIBLOEM
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 20 MINUTEN
• 12 oesters, opengemaakt en oester losgesneden van de schelp (schenk ook overtollig water uit de schelp voor het beste resultaat)
• Schijfjes citroen voor de garnering
TOPPING:
· 1 tomaat
· 100 gr Boer’n Trots Hooibloem, geraspt
· 75 gr panko
· 2 el fijngesneden peterselie
· 1 fijngesneden rode peper
· 1 fijngemalen teen knoflook
Extra nodig: 12 stukjes aluminiumfolie en een bakplaat bekleed met bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
Begin allereerst met het voorverwarmen van de oven op 230 graden Celsius. Terwijl de oven opwarmt begin je vast met het maken van de topping. Meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar in een kom, totdat dit een smakelijk geheel wordt.
Neem vervolgens een stukje aluminiumfolie en leg deze onder de oester. Buig het aluminiumfolie om de oester heen zodat deze ondersteund wordt en recht blijft liggen. Doe dit vervolgens met alle oesters. Nadat alle oesters klaarliggen kun je de topping verdelen over de oesters.
Nadat de topping is verdeeld over de oesters is het tijd om de bakplaat in de oven te zetten en de kaas te laten smelten. Laat ook de topping licht goudbruin worden in ongeveer 5-10 minuten. Wanneer de oesters klaar zijn kun je ze gaan serveren. Eventueel met een schijfje citroen voor extra frisheid en een smaakversterking. Enjoy!
Comments