OVERHEERLIJKE BRUsCHETTA MET TOMAAT EN CHAMPIGNON
- ctol65
- 21 mei
- 2 minuten om te lezen
MET BASTIAANSEN KOE BLAUW
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 15 MINUTEN
• 75 gr Bastiaansen koe blauw, verkruimeld
• 1 ciabatta, in plakken gesneden• Olijfolie
• 2 tenen knoflook
TOPPING 1 TOMAAT:
• 75 gr Bastiaansen Koe Blauw, verkruimeld
• 1 el olijfolie
• 2 tl balsamico azijn
• Peper en zout
• 100 gr zoete tomaatjes, in kleine blokjes gesneden
TOPPING 2 CHAMPIGNONS
• 100 gr Bastiaansen Koe Blauw, verkruimeld
• 50 gr boter
• 250 gr (kastanje)champignons of een mix van paddenstoelen
• Peper en zout
• 25 gr bieslook, heel fijn gesneden
• Verse basilicum, om mee te serveren (beide toppings)
Extra nodig: grillpan, broodrooster of grillplaat
BEREIDINGSWIJZE
Topping Tomaat:
Meng de stukjes tomaat met de olijfolie en balsamico. Voeg wat peper en zout toe om de topping op smaak te brengen. Proef het resultaat en voeg eventueel nog wat meer peper of zout naar smaak toe.
Topping Champignons:
Verwarm een koekenpan en verhit de boter hierin. Bak vervolgens de champignons totdat ze goudbruin en gaar zijn. Breng de topping op smaak door wat peper en zout toe te voegen. Proef tussentijds totdat je het gewenste resultaat behaalt. Laat de champignons iets afkoelen en meng vervolgens de bieslook erdoorheen.
Bruschetta:
Verwarm de grillpan of grillplaat totdat deze heet is. Bestrijk vervolgens de plakjes ciabatta aan 1 kant met wat olijfolie. Grill de ciabatta totdat de kant met olijfolie lekker knapperig en goudbruin zijn. Heb je geen grillpan of grillplaat? Gebruik dan een broodrooster om de plakjes ciabatta te roosteren totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Vervolgens wrijf je de knapperige bruschetta’s in met een deel van de knoflookteen voor extra smaak. Nu de bruschetta’s klaar zijn is het tijd om ze te beleggen met de verschillende toppings. Om het af te maken bestrooi je deze beide met de Bastiaansen Koe Blauw en wat basilicum. En voilà je bent klaar, lekker genieten!
Comments