top of page

kaasfanaat aan het woord.

NAAM Peter Verdaasdonk LEEFTIJD 47 jaar BEROEP Eigenaar Verdaasdonk winkels

OPLEIDING Middelbare tuinbouwschool MOTTO 'Niet te gek, back to basic, maar toch ook

weer nét even anders. ' HET LEUKSTE AAN DIT VAK Altijd in beweging en op zoek naar

nieuwe uitdagingen. MET DE PAPLEPEL INGEGOTEN..

Als 11 jarige jongen hielp Peter bij een tuinder in de buurt met de asperges en aardbeien. Op die leeftijd was de keuze snel gemaakt voor de middelbare tuinbouwschool. Met een diploma op zak begon hij als 18 jarige met de verkoop van zijn eigen asperges op zijn eigen boerderij bij zijn ouders. Peter dacht; ‘Wat de buurman kan, dat kan ik ook en dan nét even anders.’

Eerst verkocht hij zijn producten van de boerderij via een bord ‘te koop’ aan de weg. Na 20 jaar groeide het bedrijfje uit zijn voegen en kreeg Peter de ambitie

het groter aan te pakken.

BOERDERIJWINKEL VERDAASDONK

De eerste grote Verdaasdonk verswinkel opent in 2013. Op zijn eigen erf in Sint Anthonis. In het prille begin was het assortiment nog niet zo uitgebreid als tot vandaag de dag. Ze zijn begonnen met het verkopen van groenten en fruit. Toen dit goed liep, is het assortiment snel uitgebreid met maaltijden, salades, aardappelen, eieren en verse noten. Peter mistte alleen nog de kaas! Niet de kaas die te vinden is bij de plaatselijke supermarkt, maar kaas van hoge

kwaliteit. Bij Verdaasdonk staan ze tot op de dag van vandaag achter hun producten en weten ze de kwaliteit elke keer weer te waarborgen. Tijdens de zoektocht naar een kaasspecialiteit die aan alle kwaliteitseisen van Verdaasdonk moest voldoen, kwam Peter Beemster van ’t mes tegen. Een groot model kaas én die alleen vers van ’t mes wordt gesneden. Hierdoor blijft de pure smaak van de kaas goed bewaard. Kwaliteit dus!

UITBREIDING

Er was meer vraag, dus al snel opende de tweede winkel in augustus 2015 in Cuijk. Later dat jaar werd de derde winkel geopend in Boekel. De eerste drie winkels waren een groot succes! De keuze was snel gemaakt om nog meer winkels te openen. In Mill is de vierde winkel geopend van maar liefst 180 m2. Naast de groenten en fruit hebben ze in september 2019 in de boerderijwinkel in Sint Anthonis een slagerij geopend. Begin dit jaar hebben ze bij de twee winkels, waarvan één in Boxmeer, ook een slagerij geopend. DE NIEUWSTE WINKEL...

In april van dit jaar is een winkel van ruim 320 m2 geopend in Boxmeer. Een winkelpand die helemaal is ingericht volgens de laatste trends. Naast de groenten, fruit, kaas en slagerij is er zelfs een bloemist gevestigd in deze winkel.

CATERINGBEDRIJF

Peter en zijn vrouw Marie-Claire zitten niet stil. Naast de vijf winkels runnen ze ook nog een eigen cateringbedrijf. Je kan het zo gek niet bedenken en familie Verdaasdonk heeft het. Met een team van 60 parttimers (57 vrouwen en 3 mannen) runnen ze de vijf winkels en maken ze

met elkaar de arrangementen klaar voor soms wel 1200 personen. Druk? ‘Dat zeker!’ antwoord Peter. Maar hij krijgt er juist ook energie van. Niks is te gek en de klant is altijd koning bij Verdaasdonk. Dat zie je zodra je de Boerderijwinkel binnen stapt, Peter en Marie-Claire hebben veel vaste klanten die elke week terugkomen voor hun wekelijkse boodschappen. Alleen al in de winkel in Sint-Anthonis ontvangen ze ongeveer al 1.000 klanten per week.

HOBBY?

Naast een werkweek van 75 uur is Peter vrijwilliger bij de plaatselijke brandweer. Als de pieper af gaat, pakt Peter zijn spullen en is hij weg. Het bedrijf loopt zo goed dat dat ook mogelijk is. Even tot rust komen zit er voor deze rasondernemer niet in. Eén weekend per jaar met het gezin in Nederland op vakantie en één weekend per jaar met de brandweer er even tussen uit. Peter en Marie-Claire hebben vier zonen. De oudste is 22 jaar en de jongste 16 jaar. Alle vier werken ze niet vast in het bedrijf maar springen ze wel bij in drukke periodes.

TERUG NAAR DE KAAS..

Bij Verdaasdonk verkopen ze de kaas vers van ’t mes gesneden en uit de wandkoeling. Naast Beemster van ’t Mes verkopen ze ook Bastiaansen Biologische kaas, verschillende kruidenkazen en diverse buitenlandse kaasspecialiteiten. Beemster van ’t Mes Jong Belegen

loopt het hardst in de vijf winkels. Per week verkopen ze 625 kilo kaas (alle winkels bij elkaar). Van de Buitenlandse kaas vindt Peter de Brie Plaisir heerlijk en een ware toevoeging in het assortiment. Voordat al het eten in de winkel komt te liggen, dus ook de kaas, proeft Peter alles voor.

VANDAAG DE DAG..

Peter heeft in maart de mogelijkheden bekeken voor een webshop. En in april was de webshop live! Men bestelt tegenwoordig vaak online. Het bezorgen van alle bestellingen doet Verdaasdonk ook zelf. Het belangrijkste is nu om alle ballen hoog te houden. En het leukste aan het ondernemerschap. Het is altijd in beweging en Peter en Marie-Claire zullen altijd op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. www.ikgavoorvers.nl


Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page