Camembert met zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten
1 camembert (250 gr)
4 zongedroogde tomaten
1 el van basilicum
2 teentjes knoflook
1 tl extra vergine olijfolie
2 tl gemalen hazelnoten
Zo maak je het
Verwarm uw oven op 210°C. Verwijder de verpakking van de Camembert en snijd deze horizontaal doormidden. Meng de gedroogde kleingesneden tomaten de met basilicum, een geperste knoflook en olijfolie.
Zet de helft van de camembert in het Camembertpannetje en bedek deze met het mengsel en sluit daarna de camembert weer. Bak gedurende 15 min. Houd het even in de gaten houden, afhankelijk van je oven kan het korter of langer duren. Serveer direct met de hazelnoten en wat basilicum er bovenop.
Camembert met knoflook/rozemarijn
Ingrediënten
1 camembert (250 gr)
1 teentje knoflook
Verse rozemarijn
Een beetje olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven tot 180ºC. Neem de Camembert en snijd een kruis over de bovenkant.
Snijd een gepelde teentje knoflook fijn en steek het in de bovenkant van de kaas met wat verse stukjes rozemarijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak in de hete oven voor 15 tot 20 minuten, of tot het zuivel zachtjes begint te borrelen.
Snijd beet-klare stukken van oudbakken brood, besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met een klein mespuntje zeezout. Leg dit bij de Camembert.
Comments