top of page

CHEF PATISSERIE PETER MARTENS VERTELT OVER ZIJN PASSIE

NAAM Peter Martens LEEFTIJD 33 jaar BEROEP Chef patisserie bij Vinteage Leiden MOTTO Iedereen blij maken met mijn kunstwerkenHET BEGIN VAN PETER'S CARRIERE

Peter, begonnen als kok, kwam er achter dat zijn hart toch echt in de patisserie wereld lag. Als kok bereidde hij geregeld de heerlijkste desserts en hier wilde hij graag meer mee gaan doen. Peter houdt er van om een kunstwerk op tafel neer te kunnen zetten. Door zich op te werken en het volgen van specialisaties is hij uiteindelijk opgeklommen naar Chef Patisserie en sinds 2019 werkzaam bij Vinteage. Peter staat voor moderne technieken en wil met zijn prachtige creaties vooral exclusiviteit uitstralen.


VANDAAG DE DAG

Als Chef Patisserie is geen dag hetzelfde. Peter start de dag met het bevoorraden van de winkel en de vitrines worden weer vol gezet met mooie kunstwerken. Hierna gaat hij aan de slag met de bestellingen. Bij Vinteage is het namelijk ook mogelijk om te bestellen voor thuis of feesten en partijen. Van een klein gebakje met heerlijke crème vulling tot aan grote bruidstaarten. Peter is echt allround en maakt stuk voor stuk prachtige en lekkere kunstwerken. Hij is zelfs een keer speciaal naar Italië gevlogen voor het bereiden van een

bruidstaart. In een plaatselijke bakkerij heeft hij toen met lokale producten een hele speciale bruidstaart gemaakt van ruim 42 kilo! Voor de beeldvorming: Een normale bruidstaart weegt ongeveer 15 kilo.


En hoe zit dat dan met nieuwe recepten? Hoe verzin je weer wat nieuws als er al zoveel lekkers is? Peter haalt zijn inspiratie van Social Media en brainstormt veel met zijn collega’s. Tijdens de feestdagen weet hij er in ieder geval, elk jaar weer iets geweldigs van te maken. Wat dacht je van chocolade kerstballen of bijzonder mooie paaseieren? Klinkt goed! Uiteraard gaat er in deze heerlijke lekkernijen ook veel tijd zitten. Met de Jersey Peer Chocolade Karamel taart is Peter wel twee dagen bezig geweest!


TOEKOMSTDROMEN?

Peter zou graag in de toekomst zijn eigen Patisserie openen. Hij vindt het vooral belangrijk dat iedereen blij wordt van de lekkere kunstwerken die hij maakt.


PEER CHOCOLADE KARAMEL TAART MET HOLLAND MELK & BOTER

Deze heerlijke peer chocolade karamel taart is gemaakt door Peter Martens, Chef Patisserie bij Vinteage. Deze prachtige zaak bevindt zich in hartje Leiden. Vinteage biedt een combinatie van zoete en hartige lekkernijen geïnspireerd op het gevoel en de presentatie van desserts. Zeker een bezoek waard! Naast de peer chocolade karamel taart die bereid is met Jersey melk en boter staat er nog een heerlijk gerecht, gemaakt met Holland Jersey boter, op de menukaart. Peter maakt namelijk ook zijn bijzondere Braam - Basicillum taart met Jersey boter, op dit moment echt zijn favoriet. Peter werkt graag met de melk en de boter omdat Holland Jersey producten vol van smaak en heerlijk romig zijn. En daarnaast is ook het hogere vetgehalte perfect voor Zijn creaties.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page