top of page

ROMIGE MANGOSALADE

  • ctol65
  • 21 mei
  • 1 minuten om te lezen

MET SORI BUFFELMOZZARELLA

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 25 MINUTEN


• 3 bolletjes Sori buffelmozzarella

• 3 mango’s

• 200 gr prosciutto

• Verse basilicum

 

BEREIDINGSWIJZE

 

Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur tot deze goed heet is. Je wilt dat de mango mooie grillstrepen krijgt zonder dat hij te zacht wordt. Schil de mango’s en verwijder de pitten. Snijd de mango’s in repen. Leg de mangorepen in een pan en grill ze 1 tot 2 minuten per kant tot dat er prachtige donkere strepen ontstaan. Keer ze eenmalig om en leg ze daarna op een mooie schaal. Herhaal dit tot alle mangorepen gegrild zijn.

 

Scheur vervolgens de buffelmozzarella in rustieke stukjes en verdeel ze speels over de gegrilde mango. Dit zorgt voor een heerlijke balans tussen fris en romig. Rol kleine roosjes van de prosciutto. Schik deze tussen de mozzarella en mango, zodat de salade er extra feestelijk uitziet.

 

Strooi de verse basilicumblaadjes over de salade en besprenkel deze met een beetje olijfolie voor de finishing touch. Voeg naar smaak een snufje peper en zout toe. Serveer en geniet van een heerlijke combinatie van smaken en structuren!


Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png

© 2024 De Kaasmeiden

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page